Over de auteurs

Wij zijn Linda Sprado en Vera de Lange. We ontmoetten elkaar in 2019, toen we ontdekten dat we halfzussen zijn. Samen schreven wij dit boek, een vervolg op het boek Op zoek naar mijn vader, dat Linda in 2011 schreef.

Linda Sprado werkt als HRM-adviseur op een middelbare school en heeft haar eigen coachpraktijk voor donorkinderen: JOIN coaching en begeleiding. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van HRM, coaching en communicatie in zowel profit- als non-profitorganisaties. Ook heeft ze gewerkt als vertrouwenspersoon. In 2011 schreef ze het boek Op zoek naar mijn vader, waarin zij en vijftien andere jongeren tussen de 13 en 33 jaar openhartig vertellen over het opgroeien als donorkind en de zoektocht naar hun biologische vader. Het was het eerste boek in Nederland waarin donorkinderen aan het woord kwamen.
www.join.nl

Vera de Lange werkt als filmhistorica voor musea en archieven, zoals Eye Filmmuseum, Museum MORE en het Stadsarchief Amsterdam. Ze leverde bijdragen aan diverse publicaties, waaronder Nieuwe kaders. Schilderkunst, fotografie, film 1920-1940. Ook schreef ze als journalist voor kranten en tijdschriften, waaronder NRC Handelsblad, Gen.magazine en Fotografisch geheugen. Ze verdiepte zich voor het eerst in haar afkomst als donorkind in 2017, toen ze voor Vrij Nederland de reportage ‘Zaaddonor gezocht: ik ben geboren door een advertentie in Vrij Nederland’ schreef.
www.verascoop.nl